Heeft Ilex Crenata veel water nodig?

De Ilex crenata is een mooie, compacte struik die perfect is voor kleine tuinen. Hij staat ook bekend als de Japanse hulst en heeft donkergroene, glimmende bladeren. In de winter verliest hij zijn blad, maar krijgt dan prachtige rode bessen. De Ilex crenata is niet veeleisend en kan in verschillende soorten grond groeien, maar hij heeft wel wat water nodig om optimaal te kunnen groeien.

Wat is Ilex crenata?

Ilex crenata is een groene struik die voorkomt in Azië. Deze struik wordt vaak aangeplant in tuinen vanwege zijn mooie, donkergroene bladeren. Ilex crenata is een sterke en harde plant die weinig water nodig heeft om te overleven.

De voors en tegens van Ilex Crenata

Ilex crenata is een populaire plant in tuinen, vanwege zijn dichte bladerkroon en compacte groei. Hij kan in principe in elke grondsoort groeien en is daarom geschikt voor veel tuinen. Ondanks dat deze plant niet veel water nodig heeft, zijn er toch een aantal things waar je rekening mee moet houden.

De vorm van deze plant is erg makkelijk te onderhouden zonder dat je er veel tijd in hoeft te steken. Zo kun je de Ilex Crenata bijvoorbeeld snel op maat snoeien met een dunne snoeischaar, zodat je de gehele bovenkant binnen een paar minuten kunt bijwerken en het leuk wordt voor jezelf of je bezoekers.

Hoeveel water heeft Ilex crenata nodig?

Ilex crenata is een struik die niet veel water nodig heeft. In de zomer heeft de struik genoeg aan eenmaal per week water geven. In de winter kan Ilex crenata met minder water toe, maar het is wel belangrijk om de struik voldoende vocht te geven.

Alternatieven voor Ilex crenata

Ilex crenata is een veelgebruikte sierheester, maar er zijn ook andere soorten heesters die je kunt overwegen. Als je Ilex crenata in je tuin wilt gebruiken, maar je twijfelt of het veel water nodig heeft, dan kun je overwegen om een van deze alternatieven te gebruiken:

Prunus laurocerasus ‘Otto Luyken’ – Deze heester is perfect voor tuinen met weinig ruimte, omdat hij compact blijft. Hij groeit langzaam en hoeft niet veel water te drinken.

Lonicera x bella ‘Harkness’ – Dit is een prachtige bloemende heester die in de lente en zomer mooie witte bloemen produceert. Het hoeft niet veel water te drinken en kan perfect in drogere tuinen geplant worden.

Euonymus fortunei ‘Emerald Gaiety’ – Dit is een sterke en robuuste heester die goed tegen droogte kan. Hij hoeft dus ook weinig water te drinken.