Roze bloeiende planten voor in de tuin

Roos

Er zijn maar weinig tuinplanten die zo tot de verbeelding spreken als de roos met haar prachtige bloemen en heerlijke geur. De bloemen van de roze roos hebben ook die magische schoonheid die tuiniers over de hele wereld al eeuwen in verrukking brengt. De roos ontwikkelt zich het beste als die voldoende zon krijgt en niet te droog of te nat staat.

Hoogte: tot 100 centimeter
Wanneer roos zaaien: bij voorkeur in najaar
Bloeitijd: juni tot september
Latijnse naam: Rosa
Soort plant: struikgewas
Goed snoeien is de kunst bij mooie rozenstruiken, volg de instructies op dat punt nauwkeurig op.

Cistusroos

De struik is rijk bezaaid met leuke roze bloemen met een geel hart, die maar 1 of twee dagen bloeien. De heester maakt echter gedurende de hele zomer nieuwe bloemen aan, zodat deze mooi blijft. De cistusroos is bestand tegen de volle zon en heeft ook weinig moeite met droge grond.

Hoogte: 50 centimeter
Wanneer cistusroos zaaien: bij voorkeur in najaar of voorjaar
Bloeitijd: zomer
Latijnse naam: Cistus Pulverulentus
Soort plant: heester
Om de cistusroos mooi te houden moet je die ieder jaar snoeien. Let op dat de struik wel winterhard is maar bij strenge vorst bescherming nodig heeft. Is de verzorging goed, dan wordt dit beslist een van de mooiste roze bloeiende planten in jouw tuin.