mooie wit bloeiende tuinplanten

In een siertuin met veel kleur past ook altijd het neutrale wit. Door wit te combineren met andere kleuren kan je mooie effecten bereiken. Hieronder staan een aantal wit bloeiende planten die een sieraad zijn voor iedere tuin.

Chrysant

De chrysant heeft een saai imago als goedkoop kamerplantje. Dat is vreemd omdat je met de diverse vrolijke kleuren van deze plant de winter nog even kan uitstellen. De bloei gaat door tot november als de omstandigheden goed zijn. De grote bloemen zijn perfect te combineren met groenblijvende planten als de winter nadert.

Hoogte: 50 centimeter
Wanneer chrysanten zaaien: als de bloemen zijn uitgebloeid kan je ze in de tuin planten
Bloeitijd: augustus tot en met november
Latijnse naam: Chrysanthemun Indicum
Soort plant: bolgewas
De Grieken gebruikten de chrysant als grafbloem omdat deze demonen zou afweren.

Witte scheefbloem

De scheefbloem met de mooie witte/roze bloemen is een echte combinatie plant. Het blad is opvallend en mooi en de bloeiwijze is rijk. In een echte siertuin horen deze wit bloeiende planten dan ook een plaatsje te krijgen. Als tweejarige heeft de scheefbloem het soms moeilijk in een strenge winter. Je moet wat extra moeite doen omdat deze tuinplant vaak moeilijk te krijgen is.

Hoogte: 30 centimeter
Wanneer scheefbloem zaaien: voorjaar
Bloeitijd: juni tot en met september
Latijnse naam: Iberis
Soort plant: tweejarige
De scheefbloem heeft behoefte aan een zonnige plek en waterdoorlatende grond. In een pot of kuip doet ze tuinplant het ook vaak goed.