Bloemen met een rode gloed

Rode tulp

Inmiddels weten we allemaal dat onze ‘nationale’ bloem in feite afkomstig is uit Turkije en Iran. Maar dat is geen reden om deze prachtige voorjaarsbloeier niet in de tuin op te nemen. Er zijn vele tinten rood en je kan hiermee dus combineren. Tulpen bloeien niet echt lang, maar wel uitbundig. En er zijn weinig bloemen die zo duidelijk maken dat ze van de zon genieten.

Hoogte: 50 centimeter
Wanneer tulp zaaien: najaar op 10 centimeter diepte
Bloeitijd: voorjaar
Latijnse naam: Tulipa
Soort plant: bolgewas
Als de tulp in de tuin in uitgebloeid verwijder je de bloem. Het groen laat je staan tot dat geel wordt en op dat moment verwijder je dat.

Rode roos

Er zijn weinig bloemen die zo worden bewonderd om hun vorm en geur als de roos. Rode rozen staan daarbij ook nog eens symbool voor de liefde. Een rozentuin is de droom van vele tuiniers. Maar in iedere tuin is er ergens wel ruimte voor een paar mooie struiken en dan is rood vaak de mooiste kleur die je kan kiezen.

Hoogte: 50 centimeter
Wanneer rode rozen zaaien: planten doe je bij voorkeur in het voorjaar
Bloeitijd: zomer
Latijnse naam: Rosa
Soort plant: heester
Een rode roos verzorgen doe je met een vakkundige snoei en voldoende bemesting.