Paarse bloeiende planten, dit zijn de 10 mooiste paars bloemen voor in de tuin

Paarse bloeiende planten zijn er in diverse tinten. Hieronder hebben we gezocht van roze/paars naar blauw/paars. Met deze warme kleur is het goed combineren en vele van de hieronder genoemde planten laten zich ook eenvoudig planten zonder te woekeren. Onze top 10 met paarse bloeiende planten!

Blauwkussen bloeit overvloedig in een lavendelblauwe/paarse kleur. De plant komt oorspronkelijke uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor een rotstuin. In groepen uitgeplant is het een uitstekende bodembedekker die zich goed met andere planten laat combineren en op den duur de kussenvorm aanneemt waaraan de naam te danken is.

Hoogte: 15 centimeter
Wanneer blauwkussen zaaien: najaar
Bloeitijd: voorjaar
Latijnse naam: Aubrita
Soort plant: bodembedekker
Blauwkussen houdt van licht-vochtige grond maar kan een droge plek in het algemeen ook goed verdragen.

2. Klokjesbloem

De klokjesbloem komt oorspronkelijk uit het noorden van Japan. Daar groeien ze in weiden in de buurt van de bergen. De bloemen hebben de vorm van klokjes en bloeien relatief laat in de zomer. Deze paarse bloeiende planten komen in het voorjaar ook pas laat op omdat het in Japan in het noorden nog lang koud blijft. De kleur varieert van donkerblauw tot diep paars.

Hoogte: 40 centimeter
Wanneer klokjesbloemen zaaien: voorjaar
Bloeitijd: juni tot en met augustus
Latijnse naam: Campanula Addenda
Soort plant: vaste plant
De klokjesbloemen hebben penwortels en die laten zich maar moeilijk verplanten. Het is beter een jong exemplaar uit een potje uit de kwekerij een vaste plek te geven.