De voordelen van de Prunus Lusitanica

Als je op zoek bent naar een haag in of rondom jouw tuin die het hele jaar door groen is dan is de Portugese Laurier een uitkomst. De Portugese Laurier wordt ook wel een Prunus Lusitanica genoemd. Deze plant groeit niet heel erg snel daardoor is het gemakkelijk om deze in model te houden en te snoeien naar wens.

De voordelen

Deze Portugese Laurier heeft vele voordelen, is onderhoudsvriendelijk en snel zichtdicht. Maar zo zijn er nog meer voordelen.

Jouw tuin krijgt een mooie uitstraling. Dit doordat de bladeren van de plant verschillende kleuren heeft gedurende het jaar. Zo is het nooit saai om jouw tuin in te kijken. Hierdoor worden de minder mooie plekken van jouw tuin zelfs een plaatje om naar te kijken. Niet alleen de Prunus Lusitanica zorgt voor een mooi gezicht, ook de vogels en vlinders die door de plant worden aangetrokken zorgen voor een levendigere tuin.

Daarnaast kan de plant op zich zelf gepoot worden, maar ook als een mooie haag. Het maakt ook niet uit in welke bodem je de plant plaatst, want op zowel iedere ondergrond groeit deze plant goed. Ook wanneer je de Portugese Laurier liever in een pot poot kan dat.

In de zomer of in de winter, de plant overleeft het Nederlandse klimaat wel. Tot 16 graden onder 0 kan deze plant overleven. Ook heeft de plant weinig onderhoud nodig, slechts een beetje water in extreem droge periodes.

De aanschaf van deze Prunus Lusitanica kan bij Haagplanten Heijnen.